BUKURIJE BUSHATI

BIOGRAFIA

Bukurije Bushati u lind në Durrës 18 prill 1956 dhe prej 25 vitesh jeton në Frankfurt të Gjermanisë së bashku me familjen. Ka mbaruar Fakultetin Juridik në Universitetin e Tiranës. Shkruan poezi, por më shumë i është përkushtuar prozës, në zhanrin e romanit dhe tregimeve. Shkruan edhe për fëmijët. Lexuesi e njeh krijimtarinë e saj në një vëllim me poezi, një përmbledhje tregimesh dhe disa romane. Tematika e krijimtarisë së saj janë temat sociale të aktualitetit me të cilat përballet shoqëria jonë sot. Kryesisht i kushton vëmëndje figurës së gruas dhe rolit që duhet të ketë ajo në shoqëri.

Veprat e autores:

“Pafajësi nëne”, roman

“Arta”, roman

“Borjana”, roman

“Enigma ime, Lira”, roman

“Prostitutë më bëri nëna”, roman

“Një mik i mirë”, roman për fëmijë 

“Buzëqeshje, me gjurmë lotësh”, tregime

“Shpirti im vagabond”, poezi

“Pesh’ore shpirti”, ese poetike

“3 gojë, të pangopurat e jetës sime”

Bukurije BUSHATI

LUTJE


Zemërimi i Poseidonit.

Atje kontinenti dridhet nën ethe,

frika ka futur duart e globit në korent,

e dridhet pa fund,

zemërimin përplas brigjeve Poseidon,

shkumë nxjerr buzëve,

tokën tund e shkund…

Mbaj dorën o Zot!

Zemërimin e Poseidonit kaloje shpejt,

sa më pak britma, sa më pak lot,

sa më pak humbje,

e nesërmja të jetë,

përsëri Jetë!

Jemi ndarë kontinenteve,

por zemrat bashkojmë në një,

dridhjet transmetojnë venat e globit,

jam edhe unë atje,

je edhe ti,

duart bashkuar qiellit,

lutemi në Perëndi.

Mbas këtij zemërimi duam qetësi,

duam buzëqeshjet e fëmijëve,

të ndrisë dielli,

të çelë lulja përsëri,

të jetë ditë e qeshur me zë,

Kjo Botë të jetë e bukur,

po lutemi edhe për të!

Shuaja zemërimin O Zot,

Ve dorën e shpëto këtë botë!