NAIM  FETAJ

Naim Fetaj u lind me 7 shkurt 1961 në Strellc të Deçanit. Shko-llën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen në Deçan. Fakultetin Filozofik, dega Gjuhë dhe Letërsi Shqipe e ka për-funduar në Prishtinë.  Ka punuar gazetar në Programin Doku-mentar të  Televizionit të Prish-tinës, deri në mbylljen e saj të dhunshme nga policia serbe me 5 korrik 1999. Pos gazetarisë, Naim Fetaj që herët ka filluar të shkruaj edhe të botoj poezi nëpër revistat dhe gazetat e kohës. 

Që nga viti 1991 jeton dhe vepron në Gjermani. 

Veprat e autorit:

Yjet bëjnë roje“, poezi,  Rilindja, 1987,

Terrinë përtej diellit“, poezi, SHB Artini, 2013,

Vezullimë thinjash“, poezi, SHB Beqir Musliu, 2015,

Më lanë edhe pa këngë“, poezi, SHB B. Musliu,2019.

Çmimet:

-Çmimi “Hivzi Sylejmani” për librin më të mirë të

botuar nga autorët  të rinj.

-Çmimin e parë  të konkursit “Takimet e Azem

Shkrelit” në mërgatë, për librin më të mirë.

Naim FETAJ

SI ËNDËRR DISI…

U thave ëndrra ime

Edhe të vranë

Mbi vetull kur n’a ranë

Kur na i morën   sytë

Na vranë për herë të dytë

Kurrë më nuk pamë dritë.  

Rrugëve të botës unë

Kërkoj mentë e kresë

Plotë ëndrra tjerët erdhën

Kërkojnë një trohë shpresë.. 

Na rrou dreqi krejt

E u bëmë pikë e pesë…

Ah liria ime

Si  vello me vesë…