“Me rastin e fillimit të mësimit në gjuhën shqipe, në Hessen të Gjermanisë, u mbajt takimi i dytë me radhë, me ftesen e Konsullit të Konsullatës së Republikës së Kosovës në Frankfurt z.Fidan Ibrahimi. Këshilli i shkollave shqipe në Hessen, prezantoj pergatitjet dhe të arriturat e deritanishme në lidhje me fillimin mësimit në gjuhën shqipe si lëndë zgjedhore në shkollat e Gjermanisë. Me këtë rast, u premtua punë dhe angazhim edhe më i madh, në lidhje me krijimin edhe të më shumë paraleleve të reja me nxënës shqiptarë që jetojnë në Gjermani.”

Burimi: Fcb. Shkolla Shqipe në Hesen