Përmes një postimi në Facebook, shkrimtari dhe veprimtari Bashkim Halilaj, bëri të ditur se sot filloi viti i ri shkollor 2022/23 në “Shkollën Shqipe në Garching“. Ai, uroi nxënësit për fillim të mbarë të procesit edukativo-arsimor në gjuhën shqipe.

-“Urojmë që ky vit shkollor të jetë i mbarë për të gjithë! Së bashku dalshim faqebardhë! Suksese!”.